Mijn triathlon voor Kika

juni 26, 2018 7:00 pm Gepubliceerd door

In aanloop naar de Triathlon Didam op zaterdag 7 juli 2018 lichten wij een vijftal deelnemers uit. De derde in de reeks is Mario Steenbakkers die om 13:30 uur voor de sprintafstand aan de start zal verschijnen.

Er bestaan sporters die zichzelf steeds maar willen verbeteren en er bestaan sporters die met het sporten de wereld willen verbeteren. Mario Steenbakkers, voorzitter van Stichting Mijn triathlon voor KiKa, is een sporter uit de laatste categorie. “Het geeft mij een goed en voldaan gevoel om iets terug te doen voor een deel van de maatschappij. Zeker omdat er steeds meer de nadruk komt te liggen op het nemen in plaats van het geven.”

In 2004 is Mario begonnen met het inzetten van zijn sportiviteit toen hij deelnam aan een fietstocht in de strijd tegen kanker. Vele evenementen volgden daarna. “Het voelt voor mij als een uniek en gouden koppel om sportiviteit te koppelen aan een goed doel gericht op het verbeteren van de gezondheid van de mens. Ik ben gezond, maar dat is helaas niet voor iedereen weggelegd. Sinds ik vader ben van 2 kinderen, realiseer ik mij hoe kwetsbaar de gezondheid van een kind is. Mijn eerste deelname aan de Run for KiKa heeft een diepe indruk gemaakt op mij. De gedachte dat 1 van mijn kinderen getroffen zou worden door deze ziekte vond ik vreselijk. En dat terwijl er in Nederland zoveel mensen hiermee geconfronteerd worden. Niemand wil dat! Dit heeft ervoor gezorgd dat KiKa een rode draad door mijn leven is geworden. De laatste jaren lopen we met de hele familie mee, de kinderen dragen inmiddels ook hun steentje bij.”

Mario is altijd al sportief geweest in meerdere sporten, zoals voetbal, zwemmen, fietsen en fitness. In 2017 is hij begonnen met triathlons. “Heerlijk om mezelf op 3 sportonderdelen uit te mogen dagen binnen eenzelfde wedstrijd. Eigenlijk wilde ik vorig jaar al starten met 1/4e afstand tijdens de Triathlon Stroombroek, alleen door een operatie moest ik terugschakelen naar 1/8ste. Niet meedoen was geen optie. Deze deelname bracht mij op het idee van de stichting, die uiteindelijk in december opgericht is.”

In voorbereiding van het triathlonseizoen in 2018 heeft Mario zich aangesloten bij de lokale triathlonvereniging TVA. “Omdat het mijn eerste seizoen is, wil ik wel goed voorbereid zijn. Het is dit seizoen vooral aftasten, oriënteren en opletten tijdens de trainingen. De onderdelen los van elkaar zijn voor mij goed te doen. Het combineren van de drie is echter een heel ander verhaal. Ik wil dit zeker niet onderschatten en train er veel op. Ik wil dit seizoen deelnemen aan 3 triathlon”wedstrijden”, waar de Triathlon in Didam op zaterdag 7 juli er 1 van is.”

Een goede voorbereiding is het halve werk. “Gericht op de evenementen die ik voor 2018 gepland heb staan, zorg ik dat ik voldoende meters in mijn lichaam heb zitten. Van ieder evenement wil ik namelijk maximaal genieten, bij voorkeur zonder blessures. Ik wil me maximaal blijven inzetten voor de doelen die ik uitgekozen heb, zodat ik niemand teleur hoef te stellen.”

De drive om een positieve bijdrage te leveren aan het gezonder maken van mensen zit erg diepgeworteld in Mario. “Met Mijn triathlon voor KiKa wil ik fondsen werven voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker. Dit alles vooral gericht op pijn en strijd, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leven. Kinderen zijn de toekomst!”

Uiteraard is er de mogelijkheid om Mario te steunen in zijn strijd. “Ik vind het altijd hartverwarmend als ik persoonlijk benaderd wordt met leuke ideeën en voorstellen om mij en dus KiKa te steunen. En iedere donatie die ik ontvang geeft mij weer de bevestiging om door te gaan en niet op te geven met Mijn triathlon voor KiKa. Samen maken we een verschil voor al die kinderen”.