Wat is de Coehoorn Competitie?

juli 3, 2018 9:42 pm Gepubliceerd door

In aanloop naar de Triathlon Didam op zaterdag 7 juli 2018 lichten wij een vijftal deelnemers uit. De vierde in de reeks zijn zelfstandige ondernemers Harm en Lisette die om 13:30 uur voor de sprintafstand aan de start zullen verschijnen.

Tegenover het Centraal Station in Arnhem is een creatieve inspirerende werkplek gecreëerd: Coehoorn Centraal. Dé plek om als zelfstandige te ondernemen en toch omringt te zijn door collega’s. De ontmoetingsplek ook voor Harm en Lisette en daarmee ontstond ook de ‘Coehoorn Competitie’, wat mij natuurlijk direct nieuwsgierig maakte naar de inhoud ervan. “We kwamen er al snel achter dat we beide dezelfde passies qua sporten hebben en dat we nogal competitief ingesteld zijn,” vertelt Lisette. “We doen met fietsen niet graag voor elkaar onder, maar Lisette kan mij toch niet helemaal bijhouden. Ze is wel beter in hardlopen en zwemmen, dus een eerlijke tak van sport voor de Competitie is een triathlonwedstrijd,” vult Harm haar aan.

De strijd tussen deze ondernemers is duidelijk te voelen. Ik probeer een beeld te krijgen van wie de betere kaarten heeft. Beide hebben ze hun uitdagingen als het gaat om het trainen. Harm; “Het lukt nog niet echt om de juiste balans tussen trainen en werk te vinden. Werk en fietsen winnen het vaak van de rest. Het zwemmen in een zwembad vind ik saai, daar heb ik echt een maatje voor nodig. En hardlopen is voor mij blessuregevoelig. Ik heb het gevoel dat mijn lijf als een wielrenner gebouwd is, waardoor ik toch wel wat pijntjes voel tijdens het lopen.” Lisette probeert het iets meer gestructureerd aan te pakken met een trainingsschema; “Ik heb alleen wel moeite om mezelf te motiveren om daadwerkelijk te gaan trainen. Gek, wat ik vind sporten heerlijk! Samen trainen met vriendinnen of Harm werkt zeker wel motiverend. Door interval- en duurtrainingen zie ik dat ik sneller word.” Harm lacht; “Ja, ik ga graag de competitie aan tijdens het trainen om op die manier sneller te worden. Dan gaat trainen vanzelf en dan kom je automatisch beter in vorm.”

Harm is zeer serieus in zijn strijd tegen de blessures. “Ik ben begonnen met Yoga om mijn lichaam flexibeler te maken. Het helpt me ook om beter te luisteren naar mijn lijf, waardoor ik mijn grenzen beter kan bewaken.”

Beide zijn ze erg enthousiast over de triathlon, maar Harm heeft de minste wedstrijdervaring. De Triathlon van Didam kennen beide al wel. “Ik heb in 2014 de Sprint gedaan. Ik was super blij met mijn eindtijd van 1:19:23. Dit is voor dit jaar wel een mooi doel om te gaan verslaan. Het voelt voor mij ook als een thuiswedstrijd, omdat ik in Loil geboren ben. Het is leuk om aangemoedigd te worden door bekende toeschouwers,” vertelt Harm. Lisette heeft meer ervaring, al heeft ze in Didam alleen nog maar in trio het hardlooponderdeel mogen doen. “Harm had zich ingeschreven, dus ik zag direct de perfecte aangelegenheid voor onze Coehoorn Competitie. Ik zie wel gebeuren dat ik door de strijd met Harm mijn beste tijd ooit neer ga zetten op 7 juli. Misschien brengt het me zelfs wel op het podium.”

Over het beste aandenken aan de wedstrijd zijn ze het eens: de winst op elkaar en daarmee een einde aan de discussie op kantoor over wie sneller is. Ik weet wel dat ik bij de finish ga wachten om te zien wie die Competitie uiteindelijk gaat winnen in Didam!